BIOGRAFÍAS

LaCol

 LaCol

Nombre completo:
LaCol

Biografía:
LaCol és un col·lectiu de joves arquitectes que treballem des del barri de Sants de Barcelona. Treballem amb l’arquitectura per a la transformació social, com una eina per a intervenir l’entorn proper de manera crítica. Sempre en paral·lel a la societat, actuant de manera justa i solidària començant per un sistema de treball horitzontal.
Creiem que la manera de transformar la ciutat és a partir de la participació activa de la gent que l’habita i de l’acció propositiva. Treballem sobre els interessos relacionats amb la qualitat de vida de totes les persones que compartim la ciutat. L’aportació de l’arquitecte es fa en el si del moviment urbà, com una peça més d’aquest moviment, ajudant a traduir inquietuds ciutadanes i plasmar-les sobre el paper, aportant criteris per a la definició d’objectius i d’estratègies, així com eines per definir i comunicar idees a través del dibuix, la representació gràfica, etc.
Fomentem el debat i la discussió sobre els usos dels espais públics i la gestió d’espais urbans, els models de ciutat, la participació i la recuperació de patrimoni, entre d’altres.

.

LaCol som, Arnau Andrés, Eliseu Arrufat, Ari Artigas, Carles Baiges, Ignacia Bascuñán, Mauro De Carlo, Anna Clemente, Lali Daví, Santi Facet, Cristina Gamboa, Ernest Garriga, Mirko Gegundez, Laura Lluch, Lluc Hernàndez, Pol Massoni, Jordi Miró i Núria Vila.
N’han format part Albert Garriga, Albert Esteva i Juan Antonio Membrive.

Última actualización:
20 de diciembre de 2013

 • Noticias09 de abril de 2015

  La realidad del arquitecto: sobre su imagen y futuro...

  ...a partir de las opciones y experiencias presentadas en una doble sesión, de mañana y tarde, en la que participan ponentes de -al menos- tres generaciones sucesivas de arquitectos. Organizado por la Hermandad Nacional de Arquitectos, 28 ABRIL

  Leer más
  La realidad del arquitecto: sobre su imagen y futuro...
 • Noticias02 de abril de 2014

  A10, respuestas de Cataluña a la crisis y el futuro...

  La revista holandesa A10, de intención europea y alcance internacional, presenta en su número de marzo/abril de 2014 una apuesta por trece estudios profesionales radicados en Cataluña junto a un extenso e intenso análisis de contexto.

  Leer más
  A10, respuestas de Cataluña a la crisis y el futuro...
 • Documentos20 de diciembre de 2013

  ...¿reset?, por LaCol

  Texto de la ponencia, presentada y resumida por el colectivo LaCol, para el encuentro anual ESPACIO y FORMA, "Arquitectura: Oficio, Industria, Realidad... ¿RESET?" en el ROCA Barcelona Gallery el 28 de Noviembre de 2013

  Leer más
  ...¿reset?, por LaCol
 • Noticias22 de noviembre de 2013

  Arquitectura: oficio, industria, realidad... ¿RESET?

  El jueves 28 de Noviembre en el Roca Barcelona Gallery. Abren el debate las ponencias de Enrique León, Jordi Badía, LaCol, Maite Borjabad, Josep Congost y Duccio Malagamba. Jordi Ludevid, Rafael Díez y Lluìs Comeron introducen el encuentro.

  Leer más
  Arquitectura: oficio, industria, realidad... ¿RESET?